maandag 4 augustus 2008

1 en 2 augustus

Hey allemaal,

Hier nog even een update van vrijdag en zaterdag.

Het Feed Forward team is 's ochtends naar Jeppe Primaryschool geweest. Feed Forward is een geweldpreventieprogramma. We praten met de kinderen over geweld en de diverse vormen daarvan. Daarbij proberen we ook over te dragen wat alternatieven zijn.
Na ons avontuur in Kaapstad waar we ook al 2 lessen hadden gegeven, was dit weer een totaal nieuwe ervaring. In de aula zetten we onze les klaar en een klas kwam binnen. Niks geen lawaai, alles in keurige orde. De kinderen gingen zitten, deden hun handen op hun hoofd en bleven wachten. Ongelooflijk. Daar kunnen we in Nederland nog van leren ;)
De kinderen deden goed mee en we hadden een goede tijd. Vooral van hun dramatalent waren we onder de indruk. Deze kinderen kunnen hun leerkracht zooooooo goed nadoen!
's Middags waren we vrij.
's Avonds mochten wij als dramateam naar een jeugdgroep. Vol verwachting gingen we erheen. De tocht er naar toe was al bijzonder. Ons busje wilde na een tankbeurt niet meer starten. En we waren al aan de late kant. Gelukkig kwam alles toch nog goed. Onze jongens kunnen namelijk erg goed duwen.
We werden enthousiast binnengehaald. Het bleek dat er een barbie en superhero avond was voor de jeugd. Iedereen was verkleed als de meest foute personen uit deze categorie. Na een modeshow werd er voorgesteld om een spel te spelen.
Het doel van het spel was om zoveel mogelijk afwijzingen te krijgen. Je moest elkaar vertellen dat je van diegene houdt, maar niet kunt lachen. Het sfeertje was apart. De jeugd was erg bezig met hun identiteit. In plaats van deze uit God te halen, haalden ze dit uit elkaar en het andere geslacht. Na een extra voorbede tijd met het dramateam gingen we over in worship met de jeugd en mochten we optreden. Door ons optreden en de getuigenissen die we deelden (waar ik er ook een van mocht doen) hopen we dat de jeugd iets uit onze levensstijl geproefd heeft. Dat ze door ons Jezus hebben mogen zien.

Zaterdag was het weer Youth Explosion dag. Samen met de pas opgerichte king's kids groep Johannesburg gingen we deze dag op outreach. We hebben samen een tijd van aanbidding en voorbereiding gehad. Er kwam ook een medewerker van CCM (chistian concern for Muslims) vertellen over evangelisatie bij Moslims. We gingen namelijk naar een square waar op de hoeken een kerk, een hindoetempel en een moskee staan. De medewerker had een super goed verhaal waar we veel konden leren. Aan de hand van Joh 4 (de samaritaanse vrouw bij de bron) legde hij uit hoe je met Moslims kunt evangeliseren. Een van de begrippen die hij uitlegde was Levend Water. Voor mij een hele eye-opener.
De outreach was super bijzonder. We kwamen aan op een plek waar ontzettend veel geestelijke strijd was. Wat wil je met zoveel religies op elke hoek. Gangsters hadden een hoek op de parkeerplaats ingenomen en het terrein lag bezaaid met glas. Zoveel heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Op het gras werd een stuk vrijgemaakt voor ons podium.
Ons team deed voorbede onder de stukken en gaandeweg voelde je de atmosfeer veranderen. Er kwam meer rust. Er zijn heel veel mensen wezen kijken en in ieder geval 1 iemand gaf zijn leven aan Jezus. Het was een goede tijd.

Tot 6 augustus!
liefs Hester

Geen opmerkingen: